BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem nagyon veszik az új autókat a britek

Nagy-Britanniában éves szinten 12,2 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új autók száma októberben. A dízelmotorral rendelkező autók eladása ennél nagyobb mértékben, mintegy 30 százalékkal zuhant.

A Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) szakmai képviseleti szervezet honlapján közzétett kimutatás szerint az év elejétől október végéig 158 192 új autót regisztráltak, ami 4,6 százalékos csökkenés a tavalyi azonos időszakkal egybevetve.

Forrás: AFP

Márciusban, a csökkenés kezdete előtt még rekordszinten álltak az értékesítések, mert az áprilisi adóemelés miatt sokan előrehozták vásárlásaikat. Szerepet játszik a csökkenésben az is, hogy gyengült a fogyasztói bizalom a Brexit körüli bizonytalanságok miatt, miközben magas a tavalyi bázis.

Tavaly már ötödik éve emelkedett a forgalomba helyezett új autók száma Nagy-Britanniában, 2,692 millió, rekordszámú új autót helyeztek forgalomba, 2,3 százalékkal többet az előző évinél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.