BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soha ennyi utast nem szállított még a Wizz Air

Tavaly rekordszámú, több mint 28 millió utast szállított a Wizz Air, mintegy 24 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Tavaly rekordszámú, több mint 28 millió utast szállított a Wizz Air, mintegy 24 százalékkal többet, mint 2016-ban. Az elmúlt évben 14 vadonatúj repülőgép csatlakozott a Wizz Air flottájához: a 13 Airbus A321-essel és egy Airbus A320-assal a flotta így már 88 gépet számlál. Az új repülőgépeknek köszönhetően a társaság 600 közvetlen munkahelyet teremtett, így a Wizz már több mint 3500 szakembert foglalkoztat 15 ország 27 repülőterén, beleértve a két legújabb Wizz bázist: London Lutont az Egyesült Királyságban és Várnát Bulgáriában. A Wizz tovább bővítette útvonalhálózatát, hét újabb repülőtérrel és több mint 100 új járattal, így már közel 600 útvonalon kapcsolja össze 44 ország 145 célállomását.

Forrás: AFP

Egy másik fontos mérföldkő volt az év folyamán, hogy a Wizz Air aláírta eddigi legnagyobb repülőgép-megrendeléséről szóló megállapodását az Airbusszal, 146 új Airbus A320neo típuscsaládba tartozó repülőgép megvásárlásáról. Amennyiben a Wizz Air részvényesei jóváhagyják az új rendelést, a légitársaság már megrendelt Airbus-gépeinek száma 282-re növekszik, amellyel a Wizz 2026-ig biztosítja az új gépek érkezését. Ezáltal a légitársaság tovább növekedhet, miközben folyamatosan megújítja Európában az egyik legfiatalabbnak és leghatékonyabbnak számító flottáját.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air jelenleg két magyarországi bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel.

Az elmúlt évben a a légitársaság több mint 4,4 millió utast szállított alacsony viteldíjú magyarországi járatain, ez éves szinten 18 százalékos növekedést jelent.

Az év folyamán a Wizz 17 új útvonalat indított Magyarországról, és egy repülőgéppel bővítette budapesti bázisát.

Folytatva erős növekedését, a Wizz Air 2018-ban 5,7 millió ülőhelyet kínál hazai járatain, ez 24 százalékkal több, mint az előző évben. A tavasszal Budapestre érkező két új A321-es repülőgép a Wizz Air magyarországi flottáját 14 gépre növeli – ebből egy Debrecenben állomásozik – és ezáltal a légitársaság hazai munkatársainak létszáma mintegy 830 főre növekszik, beleértve a fedélzeti, és az irodai pozíciókat egyaránt. A magyarországi Wizz hálózat jelenleg 74 útvonalat számlál 31 országban, összesen 69 úticéllal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent Európában és a kontinensen túl.

Folytatjuk állandó és nagymértékű növekedésünket, ezáltal még több lehetőséget hozunk el az ügyfeleknek Európában és a kontinensen túl

- mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.