BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Vodafone 4G+ hálózata az egész Balatont lefedi

Tavaly nyáron indult el a Balaton keleti medencéjében a Vodafone Magyarország 4G+ szolgáltatása, a turisztikai szempontból is kiemelkedően fontos térségben a szolgáltató februárban jelentős hálózatfejlesztési projektet indít. Így a tavalyi 23 település mellett idén további 30 településen lesz elérhető a Vodafone eddigi leggyorsabb hálózata – mondta Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese egy budapesti sajtótájékoztatón.

Az 1800 MHz-es frekvenciasáv LTE technológiára történő átcsoportosításával így már a Balaton körül minden településen elérhető lesz a tavalyinál is magasabb, akár 187,5 Mbps-os elméleti maximális letöltési sebesség, ami Siófokon a 2600 MHz-es sávnak köszönhetően akár a 337,5 Mbps-ot is elérheti.

Forrás: Vodafone Magyarország

A szolgáltató emellett a visszajelzések alapján az UMTS900 bevezetésével a beltéri lefedettséget is fejleszti 53 településen, ami az eddiginél gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőséget jelent, illetve a korábbinál magasabb beltéri lefedettséget is eredményez.

Folyamatos hálózatfejlesztéseink mérföldkőhöz érkeztek. Mivel a Balaton turisztikai szempontból is jelentős terület, ahol méréseink szerint nyaranta több mint megháromszorozódik a mobilhálózat adatforgalma, ezért a Vodafone kiemelt hangsúlyt fektet a térség hálózatának folyamatos fejlesztésére

– mondta Amrita Gangotra.

„Az elmúlt két évben intenzív növekedés volt tapasztalható utasforgalmunkban, a Balaton egyre népszerűbb az üdülők körében. Ráadásul már nem csupán a főidényi nyári hónapokban, de a tavaszi és őszi időszakban is egyre többen keresik fel a régiót. Az utazóközönség igényeinek megismerése abba az irányba mutat, hogy érdemes fejleszteni a mobilhálózatot, hiszen ma már az utazás élményének is elengedhetetlen része az azonnali megosztás, akár egy komp, személyhajó vagy vitorlásút során is. Külön öröm, hogy a balatoni szezon egyik legkiemelkedőbb eseményén, a Nemzeti Regattán, melynek főtámogatói közt a Vodafone-t is üdvözölhetjük, már az új hálózatot élvezhetik vendégeink” – mondta videokapcsolaton Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.