BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változás Szeged és Hódmezővásárhely vasúti közlekedésében

Megkezdődnek a jelentősebb forgalmi zavart okozó, a nagyvasúti közlekedés szüneteltetését igénylő munkálatok a Szeged és Hódmezővásárhely állomások közötti vonalszakaszon.

A következő hetekben megkezdődik a kivitelezés, melynek keretén belül először a Hódmezővásárhelyi Népkert és Algyő állomások közötti vágányszakaszt, majd az Algyő állomás és Szeged-Rókus állomások közötti vágányszakaszt érinti munkavégzés – derült ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményéből.

A tárgyi kivitelezéshez kapcsolódó teljes vágányzár időtartama a 135-ös vasúti vonalon

  • 2018. április 4-től 2019. április 25-ig Szeged – Hódmezővásárhely állomások között,
  • míg a Hódmezővásárhelyi Népkert állomás átépítése miatt érintett 130-as vasúti vonalon

  • 2018. április 4-től július 31-ig Hódmezővásárhely és Szentes között esedékes.
  • A projekt kivitelezése kapcsán Algyő állomás környezetének korszerűsítése (új perontetős utasperon, P+R parkló), Hódmezővásárhely állomáson új perontetős utasperon, valamint Algyő állomásépület-, és Hódmezővásárhelyi Népkert állomásépület részleges átépítése szintén megtörténik.

    Fotó: Teknős Miklós

    Végbemegy a biztosítóberendezési rendszer rekonstrukciója, és a központi forgalomirányítás kiépítése a Szeged-Rókus elágazás és Hódmezővásárhelyi Népkert közötti szakaszon.

    A MÁV kéri, hogy utazás előtt a vágányzárakról és a pontos menetrendről tájékozódjanak az ELVIRA menetrendi keresőben, a MÁV-csoport honlapján a vágányzári hírekben, az állomási hirdetményekből vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál.

    Az április 4-től életbe lépő menetrend-módosítások június 15-ig, a nyári menetrendig érvényesek, de a munkafázisokhoz igazodva további változások is lesznek a felújítás befejezéséig.

    A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában nettó 25 milliárd forint hazai költségvetési forrás felhasználásával valósul meg.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.