BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tizenkét forintot fizet a Masterplast

A Masterplast Nyrt. részvényenként 12 forint osztalékot fizet a tavalyi anyavállalati mérlege szerinti eredménytartalékból, erről határozott a társaság pénteki éves rendes közgyűlése.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölt közgyűlési határozatok szerint az osztalékfizetés kezdő napja 2018. november 19. Az osztalékra jogosító részvényekkel utoljára november 8-án lehet kereskedni a tőzsdén.

Az előző évben 23 forintot kaptak részvényeik után a tulajdonosok.

Fotó: Vémi Zoltán

Az építőipari szigetelőanyagok gyártásával foglalkozó Masterplast nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti egyedi 2017-es beszámolóját 7,458 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 852,4 millió forint adózott eredménnyel fogadták el a részvényesek, az IFRS szerinti konszolidált beszámolót pedig 68,717 millió euró mérlegfőösszeggel és 2,681 millió euró mérleg szerinti nyereséggel.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatótanácsot, hogy legfeljebb 3 millió darab, 100 forint névértékű saját részvényt vásároljon legkevesebb 1 forintos és legfeljebb 20 000 forintos darabáron a közgyűlést követő másfél évben.

A Masterplast részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír pénteken 645 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 718 forint, a legalacsonyabb 500 forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.