BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába drágul az üzemanyag, egyre többet tankolunk

Dacára a négyszáz forint körüli literenkénti üzemanyagáraknak, ismét kiugró mértékben nőtt a hazai forgalom.

Dacára a négyszáz forint körüli literenkénti üzemanyagáraknak, ismét kiugró mértékben nőtt a hazai forgalom – írta a Népszava szombaton a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatbázisa alapján.

Az év első felében a hazai töltőállomásokon 2,5 milliárd liter üzemanyag fogyott, ami 6,8 százalékkal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakában mértet.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A statisztikákból az is következik, hogy tovább nő az olló a benzin- és a gázolajforgalom között, mégpedig utóbbi üzemanyagfajta javára.

Dízelből az elmúlt négy évhez hasonlóan ismét rekordmennyiséget, 1,6 milliárd litert értékesítettek, ami 8,6 százalékos emelkedés – írta a lap, hozzátéve, hogy ez az előző két évhez képest a teljes üzemanyagpiacnál is nagyobb kiugrást mutat.

Bár a 900 millió literes benzinértékesítés is közel 4 százalékos emelkedésnek számít, az ütem lényegében megfelel az elmúlt négy év értékeinek – olvasható a Népszava cikkében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.