BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős számokat várnak a Wizz Airnél

A diszkont légitársaságnál a 270-300 millió euró közötti profitsáv felső felébe várják a pénzügyi évre számolt végleges eredményeket.

A korábban becsült 270 és 300 millió euró közötti sáv felső felébe várja a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság a március 31-ével végződött pénzügyi évre számolt adózott eredményét.

A légitársaság közlése szerint jelentős igény mutatkozott a légi közlekedésre az elmúlt időszakban a kelet-közép-európai piacon, ezért várják a profitsáv felső felébe a végleges eredményeket.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A Wizz Air járatainak kihasználtsága 2,6 százalékponttal 94,1 százalékra javult, az első negyedévben pedig a várakozások szerint az egy székre vetített árbevétel 4 százalékkal emelkedett.

A londoni értéktőzsdén a Wizz Air papírjai a reggeli nyitás óta 4 százalékot drágultak és 3000 cent környékén jegyezték kora délután.

A Váradi József vezette légitársaság a 2018-as évet 1,9 milliárd euró árbevétel (+24 százalék) mellett 275 milliós adózott eredménnyel zárta, ami 22,1 százalékkal haladta meg a 2017-es szintet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.