BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási összeget adományozott az OTP Bank

Az OTP már korábban is százmilliós adományokkal támogatta a hazai szerencsétlenségek áldozatait.

A VG.hu úgy értesült, hogy az OTP Bank óriási összeget adományozott a novemberi albániai földrengés áldozatainak. Portálunk megkeresésére az OTP Bank Kommunikációs és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya úgy nyilatkozott, hogy a katasztrófában az OTP Csoporthoz idén csatlakozott albán leánybank kollégái családtagjaik, ismerőseik és ügyfelei is érintettek, ezért a bank úgy döntött, hogy

500 ezer euróval (körülbelül 170 millió forint) járul hozzá a földrengés okozta károk helyreállításához és a károsultak megsegítéséhez.

A vállalat ezt megelőzően két alkalommal ajánlott fel kiemelkedő nagyságú pénzbeli segítséget,

  • első alkalommal a 2010. május-júniusi árvizet követően az árvízkárosultak megsegítésére 500 millió forintot,
  • majd a 2010. októberében történt vörösiszap-katasztrófát követően 100 millió forintot.
  • Fotó: AFP

    A társaság a VG.hu-val közölte, Magyarország egyik legnagyobb adományozójaként, valamint a közép-kelet-európai régió gazdaságának meghatározó szereplőjeként kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a társadalmi felelősségvállalás hazai és régiós gazdasági súlyának és jelentőségének megfelelő mértékű legyen. Az OTP Bank, mint meghatározó pénzügyi szolgáltató csoport nem hagyja figyelmen kívül a térségben élők nehézségeit.

    A hitelintézet kötelességének tartja, hogy a pénzügyi szolgáltatásokon túl aktív közreműködője legyen a rászorulók megsegítésének természeti, vagy az említett ipari katasztrófahelyzetekben.

    A vállalat nagyon bízik abban, hogy lehetőségeik függvényében egyéni és vállalati szinten is minél több adomány gyűlik össze a károsultak segítségére.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.