BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Musk tagadja, hogy a Teslák kémkedtek Kínában

A kínai értékesítés esetleges elvesztése nagy érvágás lenne a cégnek, ugyanis az Egyesült Államok után Kína a második legnagyobb piaca.

Elon Musk az elektromos autókat gyártó Tesla vezérigazgatója azt mondta, hogy becsukhatná ezt a cégét, ha a kocsikat kémkedésre használták volna Kínában – írta a Telex.

A világ egyik leggazdagabb emberének azután kellett erről beszélnie, hogy az ázsiai ország hadserege kitiltotta a Teslákat a területéről.

A kínaiak állítása szerint biztonsági problémák merültek fel az autókkal kapcsolatban, a kamerák ugyanis képesek lehetnek az adatok továbbítására is.

A kínai piac esetleges elvesztése nagy érvágás lenne a cégnek, ugyanis az Egyesült Államok után Kína a második legnagyobb piaca, az eladott járművek 25 százalékát itt értékesítik, és 2018 óta Shanghajiban is gyártanak Teslákat.

Fotó: Britta Pedersen / POOL / AFP

Musk hozzátette, hogy ha cége egy külföldi kormány ellen kémkedne, annak nagyon negatív hatásai lennének.

Ha a Tesla kémkedésre használt autókat Kínában, vagy bárhol máshol a világban, le fogjuk állítani

- mondta erről a Tesla-vezér.

A kémkedés témája nem véletlenül most került elő, ugyanis a a hétvégén lezajlott amerikai-kínai külügyminiszteri tárgyalás kemény és közvetlen hangneme a két ország közötti feszültségek mélységére világított rá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.