BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szinte az összes dolgozóját beoltaná a győri Audi

A vállalat azért kérvényezi, hogy oltópont lehessen, mert a tavalyi évben a 12 200 fős létszám közel 7,4 százaléka betegedett le.

Tizenkétezer dolgozót oltana be a győri Audi, amennyiben a vakcinák a rendelkezésre állnak. A vállalat azért kérvényezi, hogy oltópont lehessen, mert a tavalyi évben a 12 200 fős létszám közel 7,4 százaléka betegedett le – adta hírül a Telex.

Két hét alatt beoltaná a 12 ezer dolgozóját a győri Audi. A cégnél a második hullám óta 900 dolgozó betegedett meg.. Az Audi Hungaria személyügyi igazgatója bejelentette:

kezdeményezték, hogy oltópont lehessenek.

A cég egészségmenedzsmentje mindent pontosan kidolgozott, és akár két hét alatt be is tudnák oltani mind a 12 ezer munkatársukat, amennyiben lenne ehhez vakcina – írják.

Fotó: Shutterstock (Illusztráció)

Ha lesz, azonnal, vagyis 24 órán belül elkezdjük az oltást, az egyetlen megoldásnak tartjuk ebben a helyzetben – mondta a személyügyi igazgató a cég csütörtöki éves beszámolóján, ahol bejelentették továbbá az is, hogy a második hullám óta a cég 900 dolgozója betegedett meg a 12200 fős állományból.

A kontaktkutatásokból kiderült, hogy nagy részük nem a gyárban kapta el a betegséget, hanem baráti és családi körben.

A győri Audi dolgozói közül jelenleg 288 betegről tudnak, 620-an meggyógyultak, hárman vannak kórházban, és egy ember elhunyt. A cégnél folyamatosan végzik a teszteket, olykor napi több százat is. Bejelentették, hogy vállalatvezetés hároméves megállapodást kötött a szakszervezettel, melynek része az évenkénti béremelés és a foglalkoztatási garancia is – írja a lap.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.