BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A gazdaság újraindításához a befektetések növelésére is szükség van

Varga Mihály elmondta: a hagyományos iparágakban meglévő befektetéseik megtartása mellett új piacok felé is nyitnak, fenntartható, innovatív fejlesztéseket is segítenek.

Az idén 10 éves Széchenyi Alapok tavaly rekordévet zárt, 15 milliárd forintnyi befektetést ért el. Egyetlen év alatt annyit, mint a korábbi, 9 évnyi működése alatt összesen - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán.

Míg 2019-ben a tranzakciók mérete átlagosan 280 millió forint körül alakult, addig tavaly elérte az 1,6 milliárd forintot.

Fotó: Varga Mihály Facebook-oldala

A gazdaság újraindításához a befektetések növelésére is szükség van, ezért Jobbágy Dénestől azt kértem, folytassák a munkát, sőt, kettőzzék meg a tavalyi rekordot - írta.

Idén a hagyományos iparágakban meglévő befektetéseik megtartása mellett új piacok felé is nyitnak, fenntartható, innovatív fejlesztéseket is segítenek. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.