BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentősen megugrott a Samsung nyeresége

A dél-koreai vállalat április 28-án ismerteti a végleges adatokat.

Jelentősen nőtt a Samsung Electronics működési nyeresége a március végével záródott negyedévben. A dél-koreai elektronikai konszern csütörtökön nem végleges adatként azt közölte, hogy a működési eredménye 14,1 ezer milliárd von (11,6 milliárd dollár) volt, 2018 óta a legmagasabb, 50 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit, és meghaladta a szakértők által várt 13,3 milliárd vont.

Ugyancsak előzetes adatok szerint a cég negyedéves bevétele 18 százalékkal rekordszintre, 77 ezer milliárd vonra emelkedett,

ami szintén meghaladta a piaci várakozásokat. A dél-koreai vállalat április 28-án ismerteti a végleges adatokat és részleteket arról, hogy miként szerepelt a negyedévben a cég mobil- és félvezetőgyártó ágazata. A cég egyelőre csak annyit jegyzett meg, hogy az erős kereslet hatására jócskán drágultak félvezetői.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.