BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beperli egy férfi az American Airlinest, amiért tévesen azonosították a rendőrségen, és emiatt börtönbe került

17 napot töltött ártatlanul börtönben egy arizonai férfi.

17 napot töltött ártatlanul börtönben egy arizonai férfi az American Airlines téves rendőrségi azonosítása miatt

– értesült a CNN. A férfi most beperli a légitársaságot, és kártérítést követel az idő- és pénzkiesésért és az őt érő jogtalan megaláztatásokért.

A karrier-tanácsadóként dolgozó Michael ugyanazon a járaton utazott, mint a tettes, aki a dallasi repülőtéren betört egy vámmentes üzletbe. Csakhogy a kamerafelvételen összetévesztették őket.

American Airlines planes sit at Ronald Reagan Washington National Airport in Arlington, Virginia, on January 18, 2022. - The chief executives of the largest US airlines warned of a "catastrophic disruption" to travel and shipping operations if telecommunication firms roll out their 5G technology as planned on January 19 without limiting the technology near US airports. Verizon and AT&T have already twice delayed the launch of their new C-Band 5G service, due to warnings from airlines and aircraft manufacturers concerned that the new system might interfere with the devices planes use to measure altitude. (Photo by Stefani Reynolds / AFP)
Fotó: Stefani Reynolds / AFP

A férfi most 26 oldalas keresetet nyújtott be a texasi bírósághoz, amelyben azt is kifogásolja, hogy a légitársaság eltért a bevett eljárástól, és nem tartottak részletes vizsgálatot, hanem egyből őt vették célkeresztbe.

Lent a valódi elkövető, még csak külsőre sem hasonlítanak:

A férfi az Új-Mexikóba történő újabb útján szembesült azzal, hogy elfogatóparancs van ellene, és 

nagyon kellemetlen helyzetbe került, amikor a barátai előtt tartóztatták le a rendőrök.

Akkor éppen rendbontás miatt köröztek valakit, és vélt bűnei miatt ő került a hatóság látókörébe. Michaelt veszélyes bűnözőkkel zárták egy cellába, az egyik társa ráadásul fertőző beteg volt. A férfinak közben fogalma sem volt arról, hogy az American Airlines miatt keveredett ekkora bajba.

A több mint kéthetes börtön maradandó károsodásokat okozott a férfi életében, 

pánikbeteg lett, és az elhúzódó eljárás miatt az ügyfeleit is elvesztette, mire tisztázta magát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.