BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Költségvetési csalás miatt nyomoznak az Initiative-nél, a cég szerint a NAV nem indított ellenük eljárást

Az Initiative szerint a működésük nincs veszélyben, zajlanak a kifizetések, a munkatársak is megkapják a bérüket.

Egy néhány évvel ezelőtti, de még nem el nem évült szponzorációs ügy kapcsán indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Initiative médiaügynökség ellen – írja a Media1. A portál úgy tudja, hogy a vállalatnál és egyik megbízójánál, valamint egy médiaszolgáltatónál még csütörtökön nyomozók házkutatást tartottak, továbbá különféle adathordozókat és más bűnjeleket is lefoglaltak. 

A hatóság intézkedései az Initiative esetében kiterjedtek a cég bankszámláinak zár alá vételére. Költségvetési csalás a gyanú.

Az Initiative olyan nagy ügyfelek teljes körű médiavásárlásait intézi, mint például az Euronics, a Béres, az OTP Bank, a Lego, a Porsche Hungária vagy a Zwack. 

2022.02.08. Nyíregyháza Bejelentés érkezett a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból, hogy néhányan rosszullétre panaszkodtak. Mivel nagy létszámú intézményről van szó, a mentők és a rendőrség mellett nagy erőkkel szálltak ki a nyíregyházi hivatásos tűzoltók is a helyszínre. Az katasztrófavédelmi mobil labor és a műveleti szolgálat is kivonult az iskolához. A mobil labor munkatársai nem mértek az intézményben egészséget károsító veszélyesanyag-koncentrációt, így egy alapos szellőztetés után visszaengedték a gyerekeket. Fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország
Fotó: Sipeki Péter / Kelet-Magyarország

A médiaügynökség később közleményben reagált a cikkre:

 a NAV nem az Initiative ellen indította az eljárást, a vállalat pedig együttműködik a hatóságokkal.

„Társaságunk transzparens és a jogszabályoknak mindenben megfelelő működését a nemzetközi hálózatunknak előírt rendszeres auditok mellett az elmúlt években több adóhatósági ellenőrzés is megerősítette. Bízunk benne, hogy a most folyó eljárás rövid időn belül megerősíti, hogy társaságunk az érintett ügyben is a jogi és szakmai elvárásokat maradéktalanul betartva járt el” – írták. Hozzátették: az adóhatóság vizsgálata alatt az Initiative külföldi anyacége biztosítja majd, hogy a cég partnerei továbbra is megkapják azt a kiszolgálást, amire szerződtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.