BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Arab befektető készül bevásárolni magát a Yettelbe

A jelenleg kezdeti tárgyalási szakaszban lévő ügylet része lehet a szerb, a bolgár és a magyar Yettel, valamint a Cetin leánycég részleges eladása.

Hivatalosan megerősített lapértesülések szerint tárgyalásokat folytat a cseh PPF csoport és az Etisalat a cégcsoporthoz tartozó Yettel és Cetin leányvállalattal tervezett stratégiai együttműködésről, amely belsős források szerint üzletrész-átruházással is járhat a cseh fél részéről – szúrta ki az információt a HWSW szakportál. A lényeg, hogy szoros együttműködési megállapodásról tárgyal a kelet-európai régió egyik legnagyobb befektetési csoportjának számító PPF és az abu-dzabi székhelyű Emirates Telecommunications Group Company, azaz az Etisalat. 

Budapest, 2023. február 5.A Yettel Magyarország második legnagyobb mobilszolgáltatójának cég felirata a főváros V. kerületében, a Károly körúton. A Telenor Magyarország Zrt. 2022. március 1-től új néven, Yettel Magyarország Zrt.-ként, röviden Yettel néven működik tovább.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2023. február 5.
A Yettel Magyarország második legnagyobb mobilszolgáltatójának cég felirata a főváros V. kerületében, a Károly körúton. A Telenor Magyarország Zrt. 2022. március 1-től új néven, Yettel Magyarország Zrt.-ként, röviden Yettel néven működik tovább.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Faludi Imre / MTI

A jelenleg kezdeti tárgyalási szakaszban lévő ügylet része lehet a szerb, a bolgár és a magyar Yettel és a Cetin leánycég részleges eladása. 

 

A tárgyalásokat megerősítette több bolgár lapnak az PPF, amelynek az illetékese, Leos Rousek leszögezte, a két társaság jelenleg egy olyan, a befektetési csoport régióbéli távközlési érdekeltségeinek egy részét (leszámítva Csehországot) érintő stratégiai együttműködésről tárgyal, amely kölcsönösen kedvező a felek számára.

A HSWS által idézett cikk szerint az Etisalat legalább az érintett Yettel és Cetin leányvállalat tulajdonrészének egynegyedét vásárolná meg, ami Magyarországon azt jelentené – ha valóban ilyen feltételek mellett jön létre az üzlet –, hogy a PPF és a magyar állam mellett egy harmadik tulajdonosa is lenne a cégeknek.

A PPF 2018-ban vásárolta meg a norvég anyacégtől a Yettel jogelődje, a Telenor Magyarország és további három régiós Telenor-leányvállalat 100 százalékos tulajdonrészét, majd alig egy évvel később a magyar érdekeltség 25 százaléka az akkor még állami kézben lévő Antenna Hungáriához került. Ezt követően szerzett a 4iG többségi tulajdonrészt az AH-ban, márciusban pedig Vodafone-részvényekre cserélte a Yettel-pakettet a cég az állammal.

A másik fél, az Etisalat eközben az európai távközlési szektorban egyre aktívabb befektetőnek számít, többek között a brit Vodafone csoport legnagyobb részvényese, a papírjainak több mint 14 százalékát birtokolva.

A fenti tulajdonszerzés lehet az Etisalat első komolyabb befektetése a kelet-európai régió távközlési piacán.

A Mobile Bulgaria portál szerint a nyár végéig eldől, lesz-e valami a felvázolt üzletből. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.