BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Energy And Economy In PolandGas tanks are seen at the Orlen petrol station in Krakow, Poland on June 15, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Baj lehet, mert nyugtat az Orlen: nem lesz benzinhiány Lengyelországban

A cég azonban figyelmeztet, hogy az üzemanyag-turizmus súlyos problémát jelent a töltőállomásokon.

A lengyel Orlen olajvállalat közleményében igyekszik megnyugtatni az autósokat, hogy az országban nem lesz üzemanyaghiány és a tankolás korlátozását sem tervezik – írta a Gazeta.

Energy And Economy In PolandGas tanks are seen at the Orlen petrol station in Krakow, Poland on June 15, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP

Ismét hangsúlyozzuk, hogy a benzinkútjaink ellátása zökkenőmentesen zajlik, és a lakosság stabil ellátása a prioritásunk. A keleti határainkon túli konfliktus hatásai ellenére Lengyelországban nem lesz üzemanyaghiány

– nyilatkozta Adam Kasprzyk, az Orlen vállalati kommunikációs igazgatója. A társaság ígéretet tett arra is, hogy még egy esetleges kimaradás esetében sem vezetne be tankolási korlátozásokat, az árpolitikájuk pedig változatlan fog maradni.

Kasprzyk azonban problémásnak nevezte, hogy a benzin és a dízel régiós szinten alacsony ára miatt a lengyelek hatalmas mennyiségeket vásárolnak, hogy feltöltsék készleteiket, miközben az üzemanyag-turizmus is fellendülőben van Csehországból és Szlovákiából.

Emiatt figyelmeztetik az autósokat, hogy a logisztikai hálózat stabilitása érdekében csak a szükséges mennyiséget vételezzék, másképp tényleg lehetnek ellátási gondok.

A Shell nemrég korlátozásokat vezetett be a legtöbb lengyelországi benzinkútján, ahol már 100 literes tankolási limit van érvényben, hogy minden gépjármű-tulajdonost ki tudjanak szolgálni.

A beszállítóinkkal azon dolgozunk, hogy optimalizáljuk az ellátási láncainkat. Előre nem látható ingadozásokat vagy a vállalaton kívül álló piaci eseményeket leszámítva hiány vagy az áremelkedés nem fenyegeti Lengyelországot

– jelentette ki az Orlen képviselője. A vállalat bízik abban, hogy a jelenlegi nagy kereslet a hosszú távon zavartalan ellátásnak köszönhetően hamarosan csökkenni fog.

Ukrajnában éleződhet a verseny a Mol és lengyel riválisa között

Lengyel lapértesülés szerint jövő évtől havi százezer tonnára növelheti az Ukrajnába tartó üzemanyagexportját a Mol, maga mögé utasítva a piacvezető Orlent.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.