BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közösségi vásárlással támad a magyar kriptomilliárdos

Az e-kereskedelmet és a közösségi finanszírozást kombinálja az alkalmazás.

Joe Bitter, vagyis Bitter József 2004-ben költözött Írországba, ahol először kétkezi munkákból élt, de 2007-re már saját vállalkozást is alapított, ami ugyan 2008-ban már tönkre is ment, ám ez nem szegte kedvét a vállalkozónak, aki saját elmondása szerint 12 éves kora óta próbálkozik a vállalkozói létformával.

Joe Bitter, Bitter József
Fotó: Allyos.com

Az ambiciózus, és a pénzügyi rendszerrel szemben kritikus fiatalember első vállalkozása kudarca után az okokat kezdte el kutatni és ingyenes szakmai szemináriumok, előadások és hangoskönyvek segítségével igyekezett fejlődni, így találkozott olyanokkal, mint Robert Kiyosaki, Max Keiser vagy az első bitcoin ATM-et létrehozó Jeff Berwick. 

Bitter karrierjében is a kriptovaluta hozott hatalmas változást, noha az első lépéshez első webáruházának sikere is kellett, mely lehetővé tette, hogy 

2012-ben, 12,41 dolláros árfolyamon 2500 dollárért vásároljon bitcoint.

Fotó: Allyos.com

Mostani vállalkozása, az Allyos, amely 2016 február 22-én – Herczeg Kristóf barátjával közös ötletből született meg az e-kereskedelmet és a közösségi finanszírozást igyekszik összeházasítani. 

Az alkalmazás egyrészt egy webáruház, másrészt gyakorlatilag egy nyereményjáték, 

ahol az adott termék árát a vásárlók dobják össze és sorsolással dől el, hogy ki kapja azt meg. Az újítás az, hogy akik nem nyertek, azok a közösbe dobott pénzüket elkölthetik a hagyományos webáruház részen, mint kedvezmény.

Az alkalmazás első publikus verziója 2018 november 22-én jelent meg 48 országban, de a cég szeretne a magyar piacra fókuszálni. A platformon olyan cégek termékei is megvásárolhatók, mint a Tesla, Alza, CinemaCity, OMV, Sony, IKEA, Apple vagy a MediaMarkt, és eddig 400 ezer letöltés, 82 ezer regisztrált felhasználó és 750 sikeres közösségi vásárló bizonyítja a koncepció működőképességét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.