BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy bejelentés: Béres József átadja a cég vezetését a fiának

Generációváltás a piacvezető a Béres Gyógyszergyár élén.

Szeptemberben dr. Béres József, aki közel 25 évig volt a vállalat elnöke, átadja pozícióját fiának, Béres Marcellnek – jelentette be a Béres Gyógyszergyár. 

Az 1989-ben alapított Béres Gyógyszergyár történetében ez már a második generációváltás. 

Béres József átadja pozícióját fiának, Béres Marcellnek / Forrás: Béres

A cég emlékezetet, hogy nemzetközi statisztikák szerint világszerte a családi vállalkozások csupán körülbelül egytizede éri meg, hogy a tulajdonos család harmadik generációja sikeresen átveszi a vezetést. Az id. dr. Béres József innovatív találmányára alapozva született vállalat az elmúlt évtizedek során ifjabb dr. Béres József elnöksége alatt Magyarország legnagyobb családi tulajdonban lévő gyógyszergyárává fejlődött.

Béres Marcell tíz éve csatlakozott a családi vállalathoz, ahol az elmúlt hat évben innovációs igazgatóként és az igazgatóság tagjaként tevékenykedett. „Kevés olyan vállalat van, ahol a márkanév egyben a család neve is – ez számomra nemcsak extra felelősséget, de extra motivációt is ad.

Együtt nőttem fel a Béressel, lépésről lépésre, kényszerérzet nélkül alakult ki bennem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, hogy szeretném egyszer átvenni, egy következő szintre emelni. 

Büszke vagyok arra, hogy generációról generációra adjuk át azokat az értékeket, amelyek sikeressé tettek bennünket, hogy a folytonosság, a tradíció és a megújulás, a folyamatos innováció nálunk kéz a kézben járnak” – mondta Béres Marcell.

Béres József, aki 2000-ben szintén édesapjától vette át az elnöki posztot, az igazgatóság tagjaként a jövőben is aktív szerepet vállal a vállalatcsoport életében. „A generációváltás valójában nem egy pillanat, hanem a Béresnél egy hosszú, tudatos folyamat eredménye, melynek egyik fontos mérföldköve a mostani. Ez minden családi cég életében egyfajta próbatétel, de meggyőződésem, hogy a családunk generációi közti értékazonosság kiváló alapot biztosít ehhez. Hiszem és tudom, hogy a fiam is ugyanazokat az alapértékeket fogja képviselni, amelyekre édesapám és én építettük a Bérest. Számomra ez a sikeres jövő egyik legfontosabb záloga”  – fogalmazott Béres József.

A Béres elnöki pozíciójában történő generációváltással egyidejűleg, idén szeptemberben új vezérigazgató is érkezik a Béres Gyógyszergyár élére: a nyugdíjba vonuló Major Ferencet Sipos Balázs váltja, aki nemzetközi gyógyszeripari felső vezetői tapasztalattal csatlakozik a csapathoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.