BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vezetőt kapott a Debrecen Nemzetközi Repülőtér

A debreceni repülőtér új vezetője Györke Ernő, aki már sokéves tapasztalattal rendelkezik a légi közlekedés terén.

Új vezetője lett a Debrecen Nemzetközi Repülőtérnek Györke Ernő személyében. A debreceni repülőtér forgalma folyamatosan erősödik, a 2012–2019 közötti időszak teljesítménye érdemben lendítette fel a beutazó turizmust és jelentős befektetésösztönző hatást gyakorolt a vonzáskörzetére. A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Debreceni Vagyonkezelő és az Airport Debreceni Holding Vagyonkezelő Zrt. egyaránt elkötelezett a repülőtér teljesítményének további fokozása, a műszaki beruházások és a forgalmat generáló járatfejlesztések mellett.

CM20240312_ légiforgalmi irányító_torony_reptér_Airport_HAON (19), Debrecen
Új vezetőt kapott a Debrecen Nemzetközi Repülőtér / Fotó: Czinege Melinda 

A tulajdonosok elvárják az új vezetéstől, hogy a logisztikai forgalom és a személyszállítás teljesítménye mielőbb elérje a pandémia előtti szintet, és hogy a tervben lévő korszerűsítési és infrastrukturális beruházások gyorsan és hatékonyan valósuljanak meg. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium továbbra is támogatni fogja az üzletmenet folytonosságát

annak érdekében, hogy a Debrecen International Airport a régió meghatározó kereskedelmi repülőterévé váljon. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter mindezeken túlmutatóan elvárja az új ügyvezetőtől, hogy olyan fejlesztési koncepciót dolgozzon ki, amely révén a Debrecen Nemzetközi Repülőtér a térség meghatározó repülőtere és logisztikai csomópontja lesz.

A kitűzött célok hatékony megvalósítása érdekében a társaság ügyvezetői posztjára 2024. szeptember 20-ával Györke Ernő iparági szakembert nevezték ki. Az eddigi ügyvezető, Király Tamás, munkája elismerése mellett közös megegyezéssel távozott. 

Györke Ernő több évtizedes széles körű nemzetközi légi közlekedési és logisztikai pasztalattal rendelkezik,

 a Malév GH volt forgalmi igazgatójaként kellő tapasztalattal és átfogó tudással bír a légi közlekedési igények kiszolgálásban.

Szinte kész a debreceni BMW-gyár

Lényegében már az utolsó simításokat végzik a debreceni BMW-gyáron, melynek festőüzemében indul el elsőként a gyártás. Az üzem Facebook-oldala, amelyet már 11 ezren követnek, több látványos drónfelvételt is megosztott a lappal. Ezek között vannak olyanok, amelyek nappal, s vannak olyanok is, amelyek a naplemente idején, illetve éjszaka készültek.

A Debrecen Északnyugati Gazdasági Övezetében, több mint 400 hektárnyi területen elterülő üzem a vállalatcsoport első olyan egysége, amelyet már a tervezés első fázisától teljes egészében az iFactory koncepció alapján fejlesztettek, a hatékony, környezetbarát és digitalizált gyártás jegyében. Itt gyártják majd a tisztán elektromos meghajtású Neue Klassét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.