BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapest felkerült egy új légitársaság utazási célpontjai közé

Egy dél-koreai légitársaság bővíti európai járathálózatát, aminek következtében Magyarországra is érkeznek gépei a jövőben. A T’way Airbus repülői nemcsak Budapesten, de Prágában és Isztambulban is megfordulhatnak.

A T’way Budapestre, Prágába és Isztambulba is indít járatokat két éven belül – vette észre az Airportal.hu az Airliners.de cikkében.

_VEZ5672
repülőgép
budapest
Új légitársaság debütálhat Budapesten / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A dél-koreai diszkont-légitársaság az idei évben Frankfurtba, Párizsba, Rómába és Barcelonába indított járatokat a zágrábi mellé. A Szöul és Frankfurt között közlekedő járat október elején indult, amelyről Jeong Hong-Geun vezérigazgató elmondta, hogy átlagosan 85 százalékos az üléskihasználtság, ezért a két város között jövőre növelik a forgalmat.

A légi közlekedési portál szerint a fapados társaság Párizsba a jövő év folyamán a heti háromról ötre bővíti a járatok számát, és az A330-200-as gépek helyett a nagyobb befogadóképességű Boeing 777-300ER-eket küld. Rómába is több járat indul, ott heti négy helyett hét közlekedik majd, az útvonalon heti háromszor az utóbbi utasszállítók repülnek. Barcelonába azonban marad a heti négy járat A330-200-as gépekkel.

A vezérigazgató a múlt héten azt is bejelentette, hogy a T’way Budapestre, Prágába és Isztambulba is indít járatot a következő években.

A T’way azért terjeszkedik Európában, mert a Korean Air és az Asiana egyesül, s emiatt az Európai Bizottság megkövetelte, hogy adják fel a repülőtéri résidőik és repülési jogaik egy részét.

Európa mellett a T’way Észak-Amerika felé is terjeszkedik, Vancouverbe, Los Angelesbe, Seattle-be és San Franciscóba is indít járatokat.

Budapest és Szöul között jelenleg a Korean Air és a lengyel LOT üzemeltet közvetlen utasszállító járatokat, a 2024–25-ös téli menetrendben az előbbi heti hármat, az utóbbi kettőt, a jövő nyári menetrendben a menetrendi tervek szerint pedig visszatér a heti négy-négy járat mindkét cégnél – foglalta össze a lap.

Budapesten a Kantonból érkezett repülő, amely az ötödik légi járat lesz Kína és Magyarország között

A China Southern Airlines június 27-től hetente négy alkalommal repül az útvonalon, keddenként, csütörtökönként, szombatonként és vasárnaponként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.