BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Wizz Air járata nem ott landolt szombaton, ahová az utasok utazni akartak

Botrány a Wizz Air járatán, a Budapestről Podgoricába tartó járat nem tudott leszállni az eredeti célállomásán.

Podgorica helyett Albánia fővárosában, Tiranában szállt le a Wizz Air szombat reggeli, montenegrói járata, miután eredeti célállomásának futópályáján átstartolt, majd ismét a levegőbe emelkedett. 

Swidnik,,Lublin,Voivodeship,/,Poland,Aug.18.2019:,Airbus,A320,Wizz,Airlines
Botrány a Wizz Air járatán / Fotó: Shutterstock

Az utasokat az albán főváros repülőterén leszállították a gépről, és tájékoztatás nélkül hagyták, közölte a Telex olvasója. Ezután a repülőgép utasok nélkül indult tovább a németországi Memmingenbe, egyúttal az ide jegyet váltó utasok Podgoricában ragadtak.

A Wizz Air azt közölte, hogy 

a Budapestről Podgoricába tartó járat a sűrű köd miatt nem tudott leszállni az eredeti célállomásán, ezért a protokollnak megfelelően a pilóták a tiranai repülőtérre való kitérést választották. 

Hozzátették, hogy a Budapesten felszállt utasokat később buszokkal szállították Podgoricába, az innen Memmingenbe tartó járat utasainak pedig a légitársaság ingyen módosítja a jegyét egy másik járatra, illetve ennek indulásáig szállást is biztosít nekik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.