BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Black Bear

Nem várták meg a nyugtató lövedéket, több lövéssel megöltek egy kiszabadult állatkerti medvét

Egy állatkert dolgozóját megtámadta egy medve, és kórházba kellett szállítani a sérülései miatt.

A jacksonville-i állatkertből kiszökött egy fekete medve, az állatot később lelőtték, mert megtámadta az állatkert egyik gondozóját – számolt be a Daily Mail

Asian Black Bear
Illusztráció 
Fotó: Soumyabrata Roy

A Jonny nevű medve szerdán délután szökött meg, miután nyitva hagyták a kifutójának az egyik ajtaját. A rendőrségi beszámoló szerint kijött a nyitott kapun, és az egyik állatkerti dolgozót megtámadta. „A másik munkatárs kiabálást hallott, és rögtön telefonált a fegyveres őröknek” – mondta Kelly Rouillard a News4Jaxnek.

A jacksonville-i tűzoltó- és mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították az állatkert 35 éves gondozóját, miután a fején, a hátán és a combján is megsérült, bár azok nem voltak életveszélyesek.

A beszámoló szerint több munkatárs is a megsebzett dolgozó segítésére sietett, amíg a mentők meg nem érkeztek. Az egyik szemtanú szerint a helyszínen több állatkerti munkatárs tárgyakkal kezdte el dobálni a medvét, hogy feltartoztassák az állatot.

A jelentés szerint 

bár a szándék az volt, hogy megvárják, amíg az állatorvosi csapat szerez egy nyugtatópisztolyt, féltették a gondozó életét, mivel a medve továbbra is támadott, ezért egy 12-es sörétes puskából négy lövést adtak le a fejére, a mellkasára és a hátára. Az állat belehalt a sérüléseibe.

Az állatkert jelenleg azt vizsgálja, hogy a medvének hogyan sikerült kiszabadulnia a kifutójából, és felülvizsgálja az eddig alkalmazott protokollokat.

Jonny egyike volt az állatkert két medvéjének, ötéves volt, és 2017 óta a helyi látványosságnak számított. Az esetett Florida állam is kivizsgálja. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.