BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Debrecen mint második főváros, gyár Makón, útvonalakat szüntet meg a Ryanair – heti összefoglaló

Ezen a héten főként a belföldi témák érdekelték olvasóinkat, de azért most is van háborús hír a legolvasottabbak között.

A legolvasottabb e heti cikkeink most főként a belföldi történéseket érintették, legyen szó Debrecen ugrásszerű fejlődéséről vagy épp a Ryanair budapesti járatairól, de az orosz–ukrán háború most sem maradhatott ki és Cristiano Ronaldo autói is népszerűnek bizonyultak.

Magyarországnak hamarosan két fővárosa lesz

Kelet-Közép-Európa vezető városává, valamint Magyarország második központjává válhat Debrecen a következő években. Szijjártó Péter szerint a város körüli beruházásokból a debreceniek, illetve az egész ország rengeteget profitálhat majd.

20230830 Debrecen

Elkészült a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódó vasúti infrastruktúra-fejlesztések első üteme, 
így megindulhat a projekt második szakasza, amelynek nyomán létrejön Kelet-Európa egyik legnagyobb ipari intermodális terminálja.

Fotó: Molnár Péter MP
Hajdú-Bihari Napló

Képen: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Hadnagy Attila, a MÁV Zrt. debreceni pályavasúti területi igazgatóságának vezetője
Fotó: Molnár Péter

A jelenleg zajló és a jövőben induló beruházásokkal Debrecen második központtá nőheti ki magát Magyarországon. A BMW-gyár építése, az EVE Power kínai akkumulátorgyártó vállalat érkezése, valamint a vasúti infrastruktúra-fejlesztések hatására a város Kelet-Európa egyik legnagyobb ipari intermodális terminálja lehet, valamint a magyar gazdasági fejlődés egyik motorja.

Óriási gyár települ Magyarországra – de ezúttal nem akkumulátorokról van szó

Egy nagy nemzetközi multi épít hatalmas üzemet hazánkban. A szerződéseket már alá is írták, sőt, már most lehet tudni, hogy bővíteni is fognak majd.

Világmulti épít gyárat Makón – erről Lázár János beszélt a helyi Rádió7-nek adott szerdai interjújában. A beruházó nevét az építési és közlekedési miniszter nem árulta el, de azt mondta, hogy a fejlesztésre vonatkozó szerződéseket már aláírták.

A tárcavezető azért további részleteket is közölt a projektről. Például, hogy Szijjártó Péternek és Orbán Viktornak sikerült tető alá hozni a megállapodást, ezért egy nagy nemzetközi élelmiszeripari csomagolóvállalat épít gyárat Makón.

Lengyelország elkezdte kiadni Ukrajnának a hadköteles férfiakat

A lengyelek kiadják a 2022. február 24. óta Ukrajnát illegálisan elhagyó, hadköteles korú férfiakat az ukrán hatóságoknak  – írja a Rzeczpospolita napilap.

More Ukrainians Arrives To Poland Before ChristmasUkrainians standing in line at passport control after arriving in the evening train from Ukraine to Przemysl railway station.
According to research conducted by Lalafo, about half of Ukrainians who came to Poland because of the war are of working age. Over 96% are women aged 30-50, 16% are under this age, and 10% are elderly. As per the Lalafo survey, almost 90% have children, usually one or two. Half of forced migrants from Ukraine want to return home after the war, while about 12% express a desire to stay in Poland.
On Thursday, December 22, 2022, in Przemysl, Subcarpatian Voivodeship, Poland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó:  AFP

A lap értesülései szerint emellett az Ukrajnával kötött megállapodás alapján Lengyelország már kiadta az ország azon állampolgárait, akik illegális migránsok Európába csempészésében vesznek részt.

A lengyel határőrség adatai szerint 2022. február 24. után mintegy 2,87 millió 18 és 60 év közötti ukrán lépett be az országba.

Két budapesti útvonalát is megszünteti novembertől a Ryanair

Bezárja két, a téli időszakra meghirdetett budapesti útvonalát a Ryanair. Az intézkedés egy brit és egy svéd úti célt érint.

Milan,,Italy;,01,05,2022;,Low,Cost,European,Airline,Ryanair.
Fotó: Shutterstock

Az egyik East Midlands, a másik Göteborg, ráadásul a svéd városba egy éve még a két légitársaság is repült, most azonban a Wizz Air után a Ryanair is megszüntette járatát, tehát sok év után először nem marad közvetlen járat Magyarországról Göteborgba.

Határtalan luxus: Cristiano Ronaldo autóit csodálja a világ

A portugál szupersztár rajong a kocsikért, egyedi gyűjteményének értékét a szakértők már megsaccolni sem tudják. Az amerikai Slash Gear által összeállított listán tíz olyan elképesztő jármű szerepel, amelyről egy átlagember talán még álmodozni sem mer. CR7 valószínűleg nem áll itt le, tovább gyarapítja a kollekcióját, miután a szaúdi al-Nasszr játékosaként idén újabb 200 millió eurós, vagyis jelenlegi árfolyamon 76,97 milliárd forintos alapfizetést tesz zsebre. Ebből pedig bőven futja a hobbijára.

Manchester United's new signing Cristiano Ronaldo arrives to attend a training session at the Carrington training ground in greater Manchester, north west England on September 8, 2021. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Fotó: AFP

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.