BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Elhunyt Mohamed al-Fayed, aki sosem dolgozta fel fia és Diana hercegnő halálát

A család által kiadott közlemény szerint Mohamed al-Fayed augusztus 30-án, szerdán, békés körülmények között hunyt el.

Kilencvennégy évesen szerdán elhunyt Mohamed al-Fayed egyiptomi születésű üzletember, aki leginkább a londoni Harrods áruház és a Fulham futballklub egykori tulajdonosaként volt ismert. Családja szerint az idős üzletember békésen hunyt el. Al Fayed volt az, aki hosszú nyomozásokat kezdeményezett fia, Dodi Fayed 1997-ben történt párizsi autóbalesetben bekövetkezett halála után, amelyben Diana hercegnő is az életét vesztette – emlékeztet a Sky News.

Fotó: AFP

A filmproducer Dodi Fayed és Diana hercegnő 1997. augusztus 31-én haltak meg, amikor autójuk karambolozott egy párizsi közúti alagútban, miközben megpróbálták lehagyni a motoros paparazzókat.

Al-Fayed halálhíre mindössze egy nappal fia halálának 26. évfordulója után érkezett. A szerelmespár halála után Al-Fayed sajtóhadjáratba és nyomozásba kezdett, az üzletember azt állította, hogy a baleset nem véletlenül történt, hanem a brit szolgálatok szervezték meg. A francia rendőrség azonban arra a következtetésre jutott, hogy baleset történt, amelyet részben a gyorshajtás és a sofőr vérében kimutatott magas alkoholszint okozta. A brit rendőrségi vizsgálattal egyetértett. 

Az 1929-ben Alexandriában született Al-Fayed pályafutását szénsavas italok értékesítésével kezdte, majd varrógép-értékesítőként dolgozott. Családja vagyonát ingatlanügyekben, hajózásban és építőiparban építette fel, először a Közel-Keleten, majd Európában. Miután az 1960-as években Londonba költözött, Al-Fayed hamarosan a királyi család barátja lett, és olyan magas rangú vállalkozásokat vásárolt, mint a párizsi Ritz Hotel 1979-ben és a Harrods 1985-ben. Később 1997-ben 6,25 millió fontért megvásárolta a Fulhamet. A Sunday Times Rich List 2021-es kiadványa szerint Al-Fayed és családja körülbelül 1,7 milliárd fontos (több mint 760 milliárd forint) vagyon fölött rendelkezett.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.