BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlan fejlemény: letartóztattak egy férfit Tupac meggyilkolásának ügyében

A legendás rappert 26 évvel ezelőtt gyilkolták meg. A merénylet körül több nyitott kérdés is van.

1996 szeptemberében, 27 évvel ezelőtt gyilkolták meg a könnyűzenei élet akkori egyik legismertebb figuráját, Tupac Shakur rapsztárt. Az akkor 25 éves előadó lövöldözés áldozata lett. Majdnem három évtizeddel a merénylet után most fontos fejlemény történt az ügyben, a Las Vegas-i rendőrség letartóztatott egy embert a gyilkossággal kapcsolatban – számolt be a TMZ.

US rapper YG holds a portrait of US rapper Tupac Shakur, during Tupac's Hollywood Walk of Fame star ceremony in Hollywood, California, on June 7, 2023. Slain rap legend Tupac Shakur was honored with a star on Hollywood's Walk of Fame on Wednesday, almost three decades after the best-selling artist was gunned down in a drive-by shooting. The ceremony paid tribute to a rapper who died at age 25 after a brief but spectacular career, in which he went from backup dancer to self-styled gangsta and one of the most influential figures in hip-hop. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Fotó: Robyn Beck / AFP

A rendőrség helyi idő szerint pénteken reggel tartóztatta le Duane Keith „Keefe D” Davist, hivatalosan Tupac meggyilkolásával kapcsolatos, meg nem nevezett vádak alapján. Davis nem ismeretlen név az ügy kapcsán, ugyanis több interjúban és a Compton Street Legend című könyvében is elismerte, hogy abban a Cadillacben ült, amelyből a rappert megölő golyókat kilőtték.

Keefe D állítólag kísérő volt csak, ő a nagybátyja annak az Orlando Andersonnak, akiről többen is azt gyanítják, hogy ő volt a lövöldöző. Andersont azonban már biztosan nem lehet bíróság elé állítani, hiszen 1998-ban, 23 évesen életét vesztette egy utcai lövöldözésben. Ő volt az az ember, aki verekedésbe keveredett Tupackal és bandájával az MGM Grand nevű helyen, közvetlenül Mike Tyson bokszmeccse után, és röviddel a Tupac halálával végződött lövöldözés előtt.

A mostani letartóztatás nem előzmények nélkül történt. Idén júliusban a rendőrök házkutatási parancs alapján nyomoztak Keefe D feleségének, Paula Clemonsnak a Las Vegas-i házában. A házkutatás során a hatóságok lefoglalták egy számítógép merevlemezét, mobiltelefonokat, egy példányt a Tupacot bemutató Vibe magazinból, valamint számos régi fényképet is. A rendőrök találtak több, 40-es kaliberű töltényt is, amelyeket szintén lefoglaltak.

Csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán 2Pac

A rappert 26 éve lőtték le Las Vegasban, de előtte óriási hatást gyakorolt az amerikai kultúrára.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.