BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elon Musk pite rendelése botrányba fulladt

A Tesla botrányba keveredett, mert lemondott egy 4000 minipités rendelést, amivel 6 millió forint kárt okozott egy kisvállalkozásnak. Természetesen azonnal minden szem Elon Muskra szegeződött. Az ügy nagy port kavart, mivel a pont a Fekete Történelem Hónapján történt és a cserben hagyott pékséget egy fekete nő vezeti. Természetesen sokan rasszizmust kiáltottak.

Február az Egyesült Államokban a Fekete Történelem Hónapja és ennek alkalmából a Tesla vezetősége szeretett volna támogatni egy kisvállalkozást. A San José-i The Giving Pies pékségnél le is adtak egy rendelést több ezer minipitére, aztán az utolsó pillanatban elálltak az üzlettől. Elon Musk végül reagált az esetre.

Paris,,France,-,June,16,,2023:,Elon,Musk,,Founder,,Ceo,
Elon Musk
Elon Musk pite rendelése botrányba fulladt.
Fotó: Shutterstock

A Tesla a dolgozóinak akart kedveskedni a pitékkel, illetve így egy kisvállalkozást is támogatni tudtak a rendeléssel. Első körben 2000 minipitét kértek, majd a Tesla képviselője megduplázta a mennyiséget.

A The Giving Pies neki is állt a hatalmas pitemennyiség elkészítésének, megvásárolták hozzá a szükséges alapanyagokat és beizzították a sütőket, viszont az utolsó pillenetben beütött a baj – írta meg a Benzinga.com.

 A Tesla végül lemondta a rendelést, amivel 16 ezer dolláros, átszámítva 6 millió forintos kárt okozott a cégnek 

– erről a The Giving Pies tulajdonosa, Voahangy Rasetarinera beszélt.

Elon Musk kiütötte a kínaiakat a műholdbizniszből Indonéziában

A SpaceX rakétái ritkábban robbannak fel. Elon Musk eredetileg egy Tesla- és egy akkumulátorgyár megépítéséről tárgyalt az indonéz elnökkel, most az ország űriparának vezető szereplőjévé vált.

Elon Musk reagált a pite-botrányra

Végül az ügy eljutott Elon Muskhoz is, aki az X-en reagált a pórul járt pékség ügyére. Állítása szerint ő is csak a hírekből hallott a botrányról, illetve ígéretet tett rá, hogy a Tesla nem hagyja cserben a The Giving Piest.

Az emberek mindig számíthatnak a Teslára 

– írta a posztjában Musk.

A Teslát természetesen a botrány időzítése miatt támadták. Az Egyesült Államokban a nagy cégek februárban, a Fekete Történelem Hónaphoz kapcsolódóan gyakran támogatnak megrendelésekkel olyan vállalkozásokat, amiket feketék alapítottak és vezetnek. Innen indult a Tesla minipite rendelése is.

A botrány onnan indult, hogy a rendelés lemondása után Rasetarinera az Instagramon fejezte ki csalódottságát, hogy a Tesla így kibabrált egy fekete nő kisvállalkozásával. Ebből kiindulva sok vád érte a Teslát, hogy nem elég elkötelezett a fekete közösség iránt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.