BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Durva baleset történt a Vígszínházban: mélybe zuhant egy színész a díszletről

Baleset történt a Vígszínházban tartott, egy külsős produkció által színre vitt musical péntek esti előadásán.

Baleset történt a Vígszínházban a Vámpírok bálja pénteki előadásán. A külsős produkció által színre vitt musical második felvonásának elején a Professzort alakító Jegercsik Csaba esett le egy 3–5 méter magas díszletelemről.

Fotó: Facebook / Vígszínház

A Telex egyik olvasójának a beszámolója szerint a baleset után az előadást megszakították, ezt a nézőkkel a darab producere közölte, azonnal leeresztették a függönyt, és a nézőket is megkérdezték, hogy van-e köztük orvos. 

Jegercsik egy hídszerű díszletelemről esett le, ahonnan valószínűleg a dramaturgia szerint le kellett volna ereszkednie. Amikor elhagyták a színházat, akkor még látták, hogy a színészt mentőbe tették.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy tavaly novemberben a Nemzeti Színházban történt hasonló baleset, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Rómeó és Júlia című darab közben zuhantak le a díszlettről. A baleset miatt Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója lemondott tisztségéről, de ezt Csák János kulturális miniszter  nem fogadta el. A két színészt végtagsérülésekkel szállították a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára, és még aznap megműtötték őket. Szász Júlia után Horváth Lajos Ottó is távozhatott a kórházból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.