BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Folytatódik III. Károly király portréjának kálváriája - most állatvédők támadták le

Két állatvédő aktivista megrongálta III. Károly király portréját a londoni Philip Mold Galériában.

Két állatvédő aktivista megrongálta III. Károly király portréját a londoni Philip Mold Galériában. A király arcára plakátot ragasztottak a Wallace és Gromit című rajzfilm szereplőjének képével, valamint az RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) által támogatott farmokon az állatokkal szembeni kegyetlenségről szóló üzenetet – közölte a Daily Mail. 

Fotó: YouTube

Az üzenetben az állt: „Ne sajtot, Gromit. Nézd meg ezt a kegyetlenséget az RSPCA farmokon!”

Az angol lap szerint az Animal Rising állatjóléti szervezet felszólítja Károly királyt, hogy függessze fel a jótékonysági szervezet támogatását, amelynek ő a királyi patrónusa, mindaddig, amíg az nem felel meg az állatvédelmi szabályoknak.

„Mivel III. Károly király hatalmas Wallace és Gromit rajongó volt, nem is találtunk volna jobb módot arra, hogy felhívjuk a figyelmét az RSPCA-farmokon uralkodó szörnyű helyzetekre. Bár reméljük, hogy ez szórakoztatja majd a királyt, arra is buzdítjuk, hogy komolyan gondolja át, nem akarja-e az RSPCA által támogatott farmokon tapasztalható szörnyű szenvedést” – mondta egy tüntető.

Emlékezetes, hogy a király első, koronázása utáni hivatalos portréját a közelmúltban adták át. A festményt nem fogadták kitörő lelkesedéssel a szakértők. Információ nincs arról, hogy a király erdélyi szeretetére utalva vámpírozni szerettek volna egyet, de úgy nyilatkoztak: a portré leginkább egy horrorfilm poszterére hasonlít.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.