BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hétvégére visszatér a kánikula, de jöhet pár zápor is

Csütörtökön és pénteken még jöhet némi csapadék, de szombat–vasárnap már egyértelműen a napsütésé a főszerep. Hétfőre megérkezhet a hidegfront, és felfrissíti a levegőt.

Csütörtökön a többórás napsütést erősen megnövekvő gomolyfelhőzet zavarhatja meg, és többfelé hozhat magával záport, zivatart, sőt akár felhőszakadás és jégeső is előfordulhat, amit élénk, a zivatarok környezetében akár viharos délkeleti szél kísérhet 27 és 32 fokos csúcshőmérséklet mellett – derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből.

napsütés
A hétvégén a napsütés uralja az időjárást, érdemes strandon átvészelni a hőséget / Fotó: Balogh Zoltán

A pénteki napot főként a napsütés uralja, csak délután fordulhat elő elszórtan zápor vagy zivatar a gomolyfelhőkből. 30 fok körüli kánikula lesz, erőteljesebb szél nélkül.

Szombaton is marad a strandidő és a sok napsütés, záporra, zivatarra inkább csak keleten kell számítani 30–35 fokos hőség mellett. Vasárnap még ennél is melegebb, 37–38 fokos hőség következhet, mivel sok lesz a napsütés, ám előbb a délnyugati, majd az északnyugati szél megerősödhet.

A jövő hét elején már érkezhet a hidegfront, erős északnyugati széllel és elszórt záporokkal, ami felfrissíti a levegőt is, és a hőség 27 és 32 fok közé csökkenhet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.