BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Személyvonat ütközött teherszállítóval Csehországban

A hírek szerint mintegy 300 utas tartózkodott a személyvonaton, melynek elülső része sérült meg legsúlyosabban.

A nyugat-ukrajnai Chopba tartó személyvonat ütközött egy tehervonattal Csehországban június 5-én késő este, legalább négyen meghaltak és több mint húszan megsérültek – közölte a cseh rendőrség.

Fotó: AFP

A cseh RegioJet magáncég által üzemeltetett 1021-es Prága–Kassa vonat és egy CD Cargo teherszállító ütközése nem sokkal éjfél előtt történt a cseh Pardubice város új vasútállomása közelében. A hírek szerint mintegy 300 utas tartózkodott a személyvonaton, amelynek elülső része rongálódott meg a legsúlyosabban.

A katasztrófavédelem és a rendőrség a helyszínen dolgozik. Martin Kupka cseh közlekedési miniszter nem volt hajlandó találgatni a baleset lehetséges okait illetően.

Több tucat rendőr, tűzoltó és katasztrófavédelmi egység reagált a balesetre, segítettek a kocsik evakuálásában A Reuters szerint az iDnes.cz hírportálon a baleset után készült felvételeken az látható, hogy legalább egy kocsi kisiklott, a rendőrség pedig az X közösségi oldalukon egy sor mentőautót és egy helikoptert mutatott be.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.