BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Uri Geller vette meg John Lennon szemüvegét: ennyit fizetett érte

Az illuzionista elmondta azt is, hogy jó barátja volt John Lennon, és a zenész vezette őt be a spiritualitás világába.

A kanálhajlító bűvész és misztikus Uri Geller csütörtökön elárulta, hogy ő volt az a névtelen vevő, aki egy aukción 40 ezer fontért (18,7 millió forint) megvette John Lennon szemüvegét szerdán.

lennon
John Lennon ikonikus szemüvegét a korábbi tulajdonos ajándékba kapta / Fotó: AFP

A kékes üvegű okulárét Surrey-ben, egy golfklubban árverezték el. A szemüveget 55 éve kapta Lennontól eddigi tulajdonosa születésnapi ajándékként. Bár szerdán még nem derült ki, hogy ki a szemüveg új tulajdonosa, csütörtökön jelentkezett az illuzionista azzal, hogy ő volt az árverés nyertese. Geller elmondta, hogy a hetvenes években – amikor mind a ketten New Yorkban éltek – jó barátok voltak Lennonnal, és az egykori beatle vezette be a spiritualitás világába.

A The Guardian beszámolója szerint Geller akár 500 ezer fontot (234 millió forint) is hajlandó lett volna a szemüvegért adni, és tel-avivi múzeumának John Lennon-részlegében lehet majd megtekinteni, 

akárcsak egy alientojást, amelyet Geller a zenésztől kapott, akivel mind a ketten hittek az ufókban.

Az aukció lebonyolítója szerint a csupán Michaelként megnevezett eladó akkori barátnője, Penny sok zenésszel volt jóban, és születésnapi ajándékként kapott meghívást az Abbey Road stúdióba. Michael ott egy zongoráról vette fel a szemüveget, amikor is Penny rászólt, hogy ne nyúljon hozzá. Ám John Lennon hátrafordult és azt mondta, hogy megtarthatja a szemüveget.

Michael 1968–1969-ben 33 fekete-fehér fotót is készített a zenekar tagjairól, melyekért összesen 2600 font (1,2 millió forint) ütötte a markát.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.