BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét banánszállítmányban találtak kokaint

A dél-amerikai kereskedők kedvenc gyümölcse a banán. Az elmúlt években egyre gyakrabban kapcsolnak le banán közé rejtett kokaint – ezúttal egy francia áruházlánc négy üzletébe küldtek kéretlen csomagot.

Több tíz kiló kokaint találtak egy francia áruházlánc négy üzletébe küldött banánszállítmányban, ám azt egyelőre a rendőrség sem tudja, hogy ki lehetett az eredeti címzett.

ILLUSTRATION - 29 April 2024, Hamburg: Silver-gray packages and white powder, meant to represent cocaine, lie next to bananas and banana crates during the launch of the awareness campaign for port employees in the fight against international drug crime. The security authorities presented the new awareness campaign on Monday. Photo: Marcus Brandt/dpa (Photo by MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) kokain
Az elmúlt években egyre gyakrabban kapcsolnak le banán közé rejtett kokaint / Fotó: AFP

Az eset Kelet-Franciaországban történt, a Grand Frais üzleteiben, ahol a dolgozók meglepődve tapasztalták, hogy mit rejtenek a gyümölcsösládák a banánok alatt. A The Guardian írása szerint 

a nyomozók most próbálják kideríteni, hogy kinek szánhatták a 40-50 kilogramm közötti, feltehetően kolumbiai kokainszállítmányt. 

Az áruházlánc szóvivője elmondta, hogy együttműködnek a nyomozással, ám további információt nem árult el.

Egyre több jel utal arra, hogy a banán a kábítószer-kereskedők kedvenc gyümölcse, amikor a kokaint Dél-Amerikából Európába küldik, mivel az elmúlt években számos hasonló, vagy még ennél is nagyobb szállítmányt füleltek le. Leggyakrabban kolumbiai kokaint foglalnak le, 2022-ben például Ecuadorban több mint 2 tonna kábítószert egy banánkonténerben. Áprilisban pedig Németországban több mint 200 kilogramm kokaint rejtettek banánok közé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.