BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Szponzor logó
Szponzorált tartalom
Szponzorált tartalom

Spórold meg az iroda fenntartásának költségeit a székhelyszolgáltatás segítségével (x)

A székhelyszolgáltatás egy olyan üzleti szolgáltatás, amely során egy cég egy harmadik fél által biztosított helyszínt használ hivatalos székhelyeként. Ez a helyszín lehet iroda, üzlethelyiség vagy akár egy másik cég irodája is, ahol a szolgáltató biztosítja a jogi és adminisztratív feltételeket a cég működéséhez. A székhelyszolgáltatás igénybevétele különösen népszerű a kisebb vállalkozások és startupok körében, amelyek nem rendelkeznek saját irodával, vagy költséghatékonyabb megoldásokat keresnek. Azonban később is hasznos lehet olyan vállalatok számára, amelyeknek nem szükséges, hogy fenntartsák a saját irodájukat, amivel rengeteg pénzt spórolhatnak meg.
Fotó: logoszcegcsoport.hu

Miért jó a székhelyszolgáltatás?

Egyáltalán miért van szükség minderre? Magyarországon minden vállalkozásnak rendelkeznie kell bejelentett székhellyel. Bizonyos esetekben ez lehet a vállalkozás alapítójának, vezetőjének lakóhelye is, azonban erre egyrészt nincs mindig lehetőség, másrészt pedig nem biztos, hogy az adott helyen a vállalkozás biztosítani tudja a székhellyel kapcsolatos kötelezettségeket.

Fotó: logoszcegcsoport.hu

Simán előfordulhat az is, hogy egész egyszerűen nem akarjuk a privát lakóhelyünket nyilvánosságra hozni, mert bizony egy cég vagy vállalkozás székhelye minden esetben nyilvános adat. A székhelyszolgáltatás tehát több szempontból is előnyös lehet a vállalkozások számára, ezeket gyűjtöttük most össze:

  • Költséghatékonyság: Egy saját iroda fenntartása jelentős költségekkel jár, beleértve a bérleti díjat, rezsiköltségeket, karbantartási díjakat és egyéb működési költségeket. A székhelyszolgáltatás ezzel szemben alacsonyabb költségekkel jár, hiszen a vállalkozás csak a szolgáltatás díját fizeti.
  • Adminisztratív támogatás: A székhelyszolgáltatók általában biztosítanak adminisztratív támogatást is, mint például a postai küldemények kezelése, hivatalos iratok átvétele és rendszerezése, valamint egyéb irodai feladatok elvégzése.
  • Professzionális megjelenés: Egy jól ismert üzleti központban vagy irodaházban található székhely professzionális benyomást kelt az ügyfelek és partnerek számára. Ez különösen fontos lehet olyan vállalkozások számára, amelyeknek még nincs kiépült hírnevük.
  • Rugalmasság: A székhelyszolgáltatás lehetőséget nyújt a vállalkozások számára, hogy székhelyüket könnyedén áthelyezzék anélkül, hogy az komoly logisztikai kihívásokkal járna. Ez különösen előnyös lehet dinamikusan változó üzleti környezetben.
Fotó: logoszcegcsoport.hu

 

Hogyan lehet igénybe venni a székhelyszolgáltatást?

A székhelyszolgáltatás igénybevétele viszonylag egyszerű folyamat. Nincs más dolgunk, mint kiválasztani a megfelelő szolgáltatót. A Logosz cégcsoport országosan 25 irodával rendelkezik, a megbízható kiszolgálásról a közel 100 fős szakembergárda gondoskodik. 

A szolgáltató kiválasztása után nincs más dolgunk, mint megkötni a szerződést. Ez tartalmazza az együttműködés részleteit, az árat, valamint a szerződés időtartamát. Fontos, hogy mindezt még a cégalapítás előtt, illetve azzal párhuzamosan kell elvégeznünk, ugyanis Magyarországon minden cégnek kell rendelkeznie bejegyzett székhellyel.

A székhelyszolgáltatás előnyei

A székhelyszolgáltatás számos előnnyel jár a vállalkozások számára. Ezek közül az egyik legnagyobb a már fent is említett költséghatékonyság. Ahogy korábban írtuk a székhelyszolgáltatás alacsonyabb költségekkel jár, mint egy saját iroda fenntartása. Ez különösen fontos lehet induló vállalkozások számára, amelyek még korlátozott pénzügyi erőforrásokkal rendelkeznek.

Ezen túl jelentős előny a székhelyszolgáltatás igénybevételével megtakarított idő. A szolgáltató által biztosított adminisztratív támogatás révén a vállalkozás jelentős időt takaríthat meg, amelyet a fő üzleti tevékenységeire fordíthat.

Illetve fontos még kiemelni a flexibilitást is, a későbbiek során a vállalat komoly logisztikai kihívások nélkül könnyedén áthelyezheti székhelyét anélkül, hogy komoly logisztikai kihívásokkal kellene szembenéznie. Ez különösen hasznos lehet, ha a cég bővül vagy új piaci lehetőségek merülnek fel.

Rossz szemmel nézi az adóhatóság a székhelyszolgáltatók működését?

Nem. Régen valóban gyakori volt az, hogy egyfajta cégtemetőként működtek ezek a vállalkozások, akár akaratukon kívül is. 2017 óta azonban több olyan szabályozást is bevezettek, amely segít ezt a működést kitisztítani, egyértelműsíteni.

Ma már a legtöbb székhelyszolgáltató kifejezetten jó kapcsolatot ápol a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, az ügyfeleknek pedig semmi okuk az aggodalomra, hiszen az eljárás teljes mértékben törvények által szabályozott.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.