BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Szponzor logó
Szponzorált tartalom
Langmár Kft.

Két rangos cím egy év alatt: Zanócz Noel motokrossz-Európa- és -világbajnok lett! (x)

A magyar motokrossz világában idén Zanócz Noel nevével született meg egy újabb izgalmas fejezet, hiszen nemcsak Európa-bajnoki címet szerzett 2024-ben, hanem egy világbajnoki trófeát is bezsebelt. A fiatal tehetség lenyűgöző teljesítménye minden hazai motokrosszrajongót büszkeséggel tölt el, és azt mutatja, hogy Magyarország továbbra is képes kiváló versenyzőket adni a sportvilágnak. Noel győzelme inspirációt jelent a feltörekvő generációnak is.
Fotó: freepik.com

Zanócz Noel és Szvoboda Bence meghozta a népszerűséget a motokrossznak

Noel sikere is megerősíti, hogy a sportág egyre népszerűbbé válik itthon. Korábban Szvoboda Bence szerzett nagy népszerűséget a sportágnak vasakaratával és kiváló nemzetközi eredményeivel. Sikereiknek köszönhetően hazánkban egyre népszerűbbé válik ez a technikai sportág, ami tele van izgalmakkal, és túlcsordul az adrenalintól. A mostani eredményekről a legtöbb sportmagazin és népszerű hírportál beszámolt, ráirányítva a figyelmet a motokrosszra. Aki szereti az izgalmas sporthíreket, az a Sportivo oldalon színes tartalmakból válogathat a legkülönfélébb sportágakkal kapcsolatban.

Lehet, hogy Zanócz lesz az év versenyzője?

Zanócz Noel számára a 2024-es év valódi diadalmenet volt. Nemcsak az Európa-bajnokságon állt a dobogó legfelső fokára, de a junior világbajnokságon is megszerezte az első helyet. Noel nyilatkozatában elmondta: „Idén megnyertem a junior világbajnokságot, és most ismét bajnok lettem. Ezt a hétvége előtt el sem tudtam volna képzelni, de nagyon keményen edzettem erre a versenyre, és szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített, hogy elérjem a célomat, hogy világ- és Európa-bajnok legyek! Nagyon boldog vagyok, köszönöm mindenkinek!” Ilyen eredményekkel még akár az év motorversenyzője díjat is megkaphatja a Magyar Motorsport Szövetségtől a 17 éves sportoló.

Motokrossz: fizikai, mentális és anyagi kihívások

A motokrossz nem csupán egy rendkívül látványos és izgalmas sport, hanem brutális kihívások elé állítja a versenyzőket. A fizikai felkészülés mellett mentálisan is maximálisan jelen kell lenni a pályán, hiszen a legkisebb hiba is súlyos következményekkel járhat. Emellett a sport komoly anyagi befektetéseket is igényel, hiszen a motorok megvásárlása, karbantartása, az egyéb eszközök beszerzése, továbbá az utazások és az edzések mind hatalmas költségekkel járnak. Zanócz Noel mögött is egy erős családi háttér áll, akik szintén a sportág nagy rajongói, és folyamatos támogatást nyújtanak számára.

Megszületett Magyarország legnagyobb MX-csillaga?

A magyar motokrossz történetében nemcsak a 2000-es évek büszkélkedhettek tehetséges versenyzőkkel, hiszen olyan legendák is beírták nevüket a sportág nemzetközi történelmébe, mint ifj. Németh Kornél. Rengeteg tehetséges és technikás pilótát neveltek ki az évek során, akik közül többen is közel voltak a dobogóhoz, vagy pontszerzők voltak rangos eseményeken, de igazán fényesen most Zanócz Noel csillaga ragyog.

Noel sikerei nemcsak a sportoló tehetségét, hanem a mögötte álló csapat munkáját is tükrözik. Ahogy a fiatal versenyző folytatja karrierjét, biztosak lehetünk abban, hogy még sok hasonló diadalt fog aratni a nemzetközi színtéren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.