BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Benkő Tibor: erődemonstráció és párbeszéd is kell az ukrán békéhez

Az orosz-ukrán helyzetben erődemonstráció és párbeszéd kettős egysége teremtheti meg a békét - mondta a honvédelmi miniszter egy háttérbeszélgetésen kedden, Budapesten. Benkő Tibor kiemelte, hogy a mostani orosz-ukrán konfliktus is rövid idő alatt eszkalálódott.

A honvédelmi miniszter kitért arra is: a magyarországi hírszerzési információk nem támasztották alá és a célját sem látták annak, hogy a NATO plusz erőket telepítsen az országba. 

A miniszter a jelentős kihívások között említette még az észak-afrikai, közel-keleti instabil államokat, a terrorizmust, a migrációt, a hibrid hadviselést, a kibertámadások veszélyét. Kiemelte azt is, hogy tudósok szerint a következő évtizedekben a járványok kora jöhet.

Kitért arra is, hogy a NATO által megjelölt két fenyegetettségi irány - keleti és déli - metszéspontja Közép-Európában van. Magyarországot mindkettő érintheti, így jelentős kihívásokkal kell szembenézni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.