BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Koronavírusos a svájci elnök

Pozitív lett Ignazio Cassisnak, a Svájci Államszövetség elnökének koronavírustesztje, az államfő karanténba vonult - jelentette be a kormány csütörtökön, azon a napon, amikor Svájc feloldotta a járvány megfékezése érdekében hozott legtöbb korlátozó intézkedést.

„Ignazio Cassis teljesen tünetmentes, és jó egészségi állapotban van” – áll a közleményben.

 Cassis, aki január 1-től egy éven át tölti be a szövetségi államfői tisztséget, miközben ellátja az alpesi ország külügyminiszteri teendőit is, szerda este végeztetett PCR-tesztet, amely pozitív lett. A hatvanéves politikus, akinek az eredeti foglalkozása orvos, "otthonából dolgozik tovább vasárnapig", és semmilyen rendezvényen nem vesz részt.

Le kell mondani a részvételét a pénteken és szombaton esedékes müncheni biztonságpolitikai értekezleten is - közölte a szövetségi tanács. Az értekezlet idén különleges jelentőséggel bír az Ukrajna elleni orosz támadás veszélye okozta európai biztonsági és diplomáciai feszültség miatt.

Svájcban a tömegközlekedési járműveken és az egészségügyi intézményekben kötelező maszkviselésen kívül gyakorlatilag valamennyi korlátozó intézkedést feloldottak csütörtöktől. Az országban javulóban van a járványhelyzet annak ellenére, hogy magas a fertőzöttek száma, és két év alatt 12 500 ember halt meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegség következtében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.