BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős ősz várható a lakáspiacon

Az ősz, ezen belül is az október kiemelkedő időszak lehet az ingatlanok adásvételében.

Az idei év – kissé ellentmondva a várakozásoknak – eddig még nem hozott újabb rekordszámokat az ingatlanforgalomban: az OTP Ingatlanpont azonban arra számít, hogy

az ősz, ezen belül is az október, kiemelkedő lehet az adásvételeknél.

Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője szerint az idén, néhány ezres növekedéssel, a 170 ezer körüli ingatlantranzakció is elérhető, ehhez azonban igencsak bele kell húznia a piacnak. A korábbi évek tapasztalatai szerint, valamint a közelmúltban bevezetett lakásvásárlást támogató kormányzati lépések hatására az ősszel kiugró számok várhatók. Az élénkülő keresletre időzített eladással pedig a lakástulajdonosok is jól járhatnak.

Fotó: VG

Az elemzésben kiemelték: az ősz több szempontból is bizakodásra ad okot. Az ingatlanvásárlók általában – ha eddig kivártak, vagy nem találtak megfelelő lakást – az év végi ünnepeket már új otthonukban szeretnék tölteni, és elkerülnék a téli költözést is. Emellett teljesen prózai okok szokták ezekben a hónapokban felpörgetni a piacot: ilyenkor még munka után is ellenőrizhetők a fényviszonyok, és látszik a fák lombkoronája, ami gyakran fontos döntési szempont. Mindemellett sokan próbálnak az év végéig olyan új lakást találni, amelyet még biztosan kedvezőbb áfatartalommal vásárolhatnak meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.