BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új stratégiai partnere van a Corvinusnak

A cél a hallgatók versenyképes felkészítése a munkaerőpiacra. Az OTP pedig szeretné, ha a corvinusos hallgatók már diákkorukban megismerkednének a bankkal mint munkáltatóval.

Stratégiai megállapodást kötött hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetem és az OTP Bank – derül ki az egyetem keddi közleményéből. A hároméves megállapodás részeként a Corvinus Egyetem félévente tudományos fórumot biztosít a vállalatnak a közös gondolkodás, a piaci és iparági igények, kockázatok és kihívások felismerésére, kezelésére, míg a bank részt vesz az innovációs és a kutatás-fejlesztési együttműködésekben, valamint az egyetem stratégiai irányairól szóló párbeszédekben a két fél stratégiai partneri találkozóin.

OTP, Corvinus
Fotó: Bielik István

 

Az OTP és a Corvinus is jól jár

Az egyezség értelmében továbbá a bank megjelenik a Corvinus állásbörzéin, együttműködik az egyetem karriertervező platformjának fejlesztésében, és hozzájárul a corvinusos diákok pénzügyi tudatosságának növeléséhez is.

A megállapodást a felsőoktatási intézmény részéről Anthony Radev, az egyetem elnöke, valamint Domahidi Ákos kancellár, az OTP Bank képviseletében Csányi Péter vezérigazgató-helyettes és Ferenczy Dóra osztályvezető írták alá.

Radev az egyezségről szólva elmondta, hogy 

a hallgatók felkészítése a munkaerőpiacra akkor sikerülhet versenyképes módon, ha a legeredményesebb, legjelentősebb cégekkel építenek ki szoros partnerséget.

Csányi Péter pedig arról beszélt, hogy az együttműködés célja, hogy a corvinusos hallgatók az OTP Bankot ne egy távoli nagyvállalatként lássák, hanem közelről is megismerjék gyakornoki és mentorprogramokon, előadásokon és számos platformon keresztül.

A Corvinus nemrég a Garantiqával is együttműködött, hárommillió forinttal támogatta az egyetem nemzetközi tanulmányi versenyét az állami vállalkozás.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.