BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belefulladt egy férfi a Balatonba

A férfi a feleségét próbálta menteni, akinek gumimatraca elsodródott az erős szélben. A nő szerencsésen partot ért.

Egy középkorú férfi a Balatonba fulladt vasárnap este Szigligeten, ő a nyári szezon első áldozata – közölte Batta Zsolt, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Hungary,-,Lake,Balaton,Beach,Textures,With,Boats,With,Reeds
Sajnos az idei nyár sem ér véget halál nélkül a Balatonon / Fotó: Shutterstock

A szóvivő szerint a férfi este hat óra körül tűnt el a vízben, miután segíteni indult egy nőnek, aki az erős szélben elsodródott matracával. A haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Az elsodródott nő, aki az ajkai áldozat felesége volt egyébként szerencsésen partot ért.

Idén a téli-tavaszi időszakban már történt két haláleset a Balatonban, de ezek egyike sem volt klasszikus vízbe fulladás. Az egyik időskori rosszulléthez, a másik öngyilkossághoz köthető.

Balaton: elkészült a tragikus haláleseteket is okozó árok térképe – mutatjuk, hol a legnagyobb a veszély

Sok tragikus haláleset megelőzhető lenne, ha a fürdőzők tisztában lennének azzal, hogy a Balaton medrében húzódik egy árok, pár száz méterre a parttól. Főleg a déli parton okozhat bajt, meglepheti a befelé sétáló gyengén úszókat a Balaton.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.