BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Netanjahu: amint vége a rafahi hadműveletnek, a következő célpont a Hezbollah

A rafahi katonai művelet intenzív szakasza már majdnem lezárult – jelentette be az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu. Elmondta: a következő céljuk az, hogy véget vessenek a Hezbollah támadásainak.

„A Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városában a szárazföldi hadművelet hamarosan befejeződik” – mondta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, aki hosszú idő után adott újra interjút – közölte a BBC.

Netanjahu
Netanjahu / Fotó: AFP

Felhívta a figyelmet arra, hogy amint az IDF befejezi a Rafahban folytatott harcokat, észak felé veszik az irányt,

hogy Libanonban belevágjanak a Hezbollah elleni totális háborúba, és ezzel véget vessenek az ott kialakult katonai status quónak.

Megjegyezte, hogy Izrael nyitott a Hezbollah fenyegetésének diplomáciai megoldására, „de ennek a mi feltételeink szerint kell történnie” – hangsúlyozta Netanjahu. Bármiféle diplomáciai megoldásról legyen is szó, annak valódi megoldással kell szolgálnia, amely segíti a Hezbollah fizikai eltávolítását a határról – tette hozzá a kormányfő. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.