BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vasas-nyugdíjasok Orbán ellen: "15-20 ezer mínusz"

Tiltakoznak a Vasas-nyugdíjasok az Orbán Viktor által a nyugdíjakkal kapcsolatban elhangzott elképzelése ellen, amely szerintük fejenként 15-20 ezer forint mínuszt jelentene számukra.

Ahogy a Tóth Károly titkár által aláírt közleményük tartalmazza, "zárt körben elhangzott beszédében Orbán Viktor a nyugdíjak reálértékének befagyasztásáról beszélt. Ez annyit jelent, hogy a nyugdíjasok elesnének a növekvő reálkeresetekhez igazodó emelésektől. Az utólagos magyarázkodás szerint ez jó lenne a nyugdíjasoknak, hiszen kormányra kerülése esetén arra vállalna majd garanciát, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét. Ez szerintünk megtévesztő érvelés – írja a Népszava Online.

Fidesz javaslata valójában - mint kormányzásuk idején is - elvenne a nyugdíjasoktól. Ha megvalósítaná elképzeléseit és a nyugdíjak valóban csak az infláció mértékével növekednének, az fejenként évi 15-20 ezer forint mínuszt jelentene".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.