BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Irán csak az időt húzza - figyelmeztetett az amerikai külügyminiszter

Iránnak két hete van arra, hogy komoly választ adjon az urándúsító tevékenysége felfüggesztését követelő hat nagyhatalom ajánlatára, ellenkező esetben büntető intézkedések veszélyével kell szembenéznie - figyelmeztetett hétfőn az amerikai külügyminiszter.

Condoleezza Rice erről az írországi Shannon repülőterén nyilatkozott újságíróknak, ahol a közel-keleti és ázsiai körútra tartó politikus repülőgépe megállt újrafeltöltés végett. A hat nagyhatalom képviselői a múlt hét végén Genfben találkoztak az iráni nukleáris főtárgyalóval, ám nyugati közlés szerint továbbra sem kaptak választ ajánlatukra - írja a Hírszerző az MTI alapján.

Rice most azzal vádolta meg Teheránt, hogy valójában csak az időt húzza, és nem vette komolyan a genfi tárgyalásokat. "Nem húzhatják az időt és nem folytathatnak könnyed társalgást a kultúráról, hanem döntéseket kell hozniuk" - fogalmazott Rice, aki szerint "az embereket már untatják az irániak és az időhúzó taktikáik".

Az amerikai külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a hat nagyhatalom "a lehető legerősebb helyzetben" van ahhoz, hogy megmutassa: amennyiben Irán nem cselekszik, ideje visszatérni a szankcionálás útjára, és foglalkozni a kérdéssel az ENSZ Biztonsági Tanácsában, amely eddig már háromszor szankcionálta Teheránt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.