BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Navracsics: Gyurcsánynak minden nap nyereség, amit hivatalban tölt

A Fidesz csak akkor támogatna az Országgyűlésben egy, a miniszterelnök elleni konstruktív bizalmatlansági indítványt, ha az új kormányfő rögtön ezután előre hozott választásokat kezdeményezne - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban a Fidesz frakcióvezetője.

Navracsics Tibor szerint egy kormányfőnek legitimáltatnia kell önmagát a választókkal. Ez Gyurcsány Ferenc 2004-es hatalomra jutásakor nem történt meg - közölte, majd megerősítette: a Fidesz számára nem megoldás a konstruktív bizalmatlansági indítvány, megoldás csak az előre hozott választás lehet - írja a Hírszerző az MTI alapján.

Gyurcsány Ferenc kormányfővel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a túlélésre játszik. Úgy gondolja, minden nap nyereség, amit hivatalban tölt. A célja az, hogy minél tovább miniszterelnök maradhasson. Közben folyamatosan mérlegelnie kell, hogy miközben technikai eszközökkel biztosítani tudja hatalmon maradását, akár a költségvetést is el tudja fogadtatni. Ehhez pedig legalább hat-hét olyan képviselő pillanatnyi lojalitására lesz szüksége, akik más frakciók tagjai vagy függetlenek - mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.