BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sztrájkolnak az önkormányzati dolgozók! Magasabb fizetést akarnak a britek

Szerda hajnalban Angliában, Walesben és Észak-Írországban több százezer önkormányzati dolgozó lépett 48 órás sztrájkba, magasabb bért követelve.

A munkabeszűntetés miatt zárva tartanak az iskolák, a könyvtárak, zavarok keletkeznek a hulladékbegyűjtésben, más szolgáltatásoknál. Az illetékes két szakszervezet tagjai elvetették a munkaadók 2,45 százalékos béremelési ajánlatát, s 6 százalékos emelést követelnek.

Dave Prentis, az Unison szakszervezet főtitkára így fogalmazott: az önkormányzati dolgozók zsebeiben lévő fontok kezdenek pennyt érni. A BBC szerint a tanácsi dolgozók sztrájkja az eddigi legnagyobb kihívás a munkáspárti kormánynak azzal a kemény vonalával szemben, amelyet a közületi szektor dolgozói részére megállapított bérekkel kapcsolatban alkalmaz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.