BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az SZDSZ nem "fekszik le" az MSZP-nek - Nem fogadják el Gyurcsány programját?

A szabad demokraták Ügyvivői Testületének (ÜT) hétvégi, dunaújvárosi tanácskozásának végéig a párt vezetői nyilatkozat-embargót rendeltek el, ennek ellenére a Hírszerzőnek több forrásból is megerősítették: a pártban - fodoristák és kókisták között is - teljes a kiakadás a Megegyezés c. dolgozatra, és a vázolt adócsökkentési tervet ebben a formájában várhatóan nem fogadják el.

"Mégcsak nem is a program érdemi része, hanem a párt általános hangulata miatt" - mondta egy vezető szabad demokrata, aki ezt lényegesebb döntési szempontnak nevezte annál, hogy egyébként milyen - számos - kifogásuk van.

A portál legtöbb forrása a gazdasági szakértők szakmai kifogásait osztotta: túlságosan bizonytalan lábakon áll az adócsökkentés fedezete, azaz, hogy miből is fog befolyni az az ezermilliárd.

A kormányfő ugyanis lényegében lemondott a szociális és jóléti kiadások csökkentéséről, az államapparátus, ill. a központi költségek lefaragásáról, strukturális reformokról nincs szó, ehelyett elsősorban a szürke- és feketegazdaság "kifehérítésétől" várja egy ilyen nagyságrendű tétel bejövetelét. 

A szabad demokraták fenntartásaira utal, hogy a nyilvánosság előtt visszafogottan, de korántsem lelkesen reagáltak a kormányfői tervekre. Gulyás József, az Országos Tanács (OT) elnöke nem kivánta érdemben kommentálni az iratot, ehelyett arról beszélt, hogy "számára úgy tűnik, mintha az utolsó napokig kérdéses lett volna, mi kerül bele az iratba", meg hogy "a személyes várakozásai mások voltak". Ezzel valószínűleg sokan így vannak a liberálisoknál.

Nem sokkal a Megegyezés publikálása előtt Gulyás a Hírszerzőnek adott interjújában közölte: nem "fekszenek le" az MSZP-nek, és az MSZP rosszul számol, ha elhiteti magával, hogy képes egyedül, erőből megoldani a helyzetet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.