BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendvai: "egyelőre csak azt higgyük el" - A legnagyobb hiba

Mamár a Gyurcsány-kormány korábbi évei egyik legnagyobb hibájának tartja az akkor szavai szerint túl optimistán elképzelt többéves adócsomagot Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője - tudósít az InfoRádió.

Hozzátette, rosszul elemezték a nemzetközi gazdasági helyzetet is. Mint mondta, hiba négy évre előre kijelenteni, hogy mi lesz.

Így Lendvai Ildikó arra biztat Gyurcsány Ferenc új adóprogramja kapcsán, egyelőre csak azt higgyük el, hogy "így néz ki a 2009-es adótörvény és a szociális segélyezés új rendszere". Kijelentette, van fedezete ennek az adócsomagnak.

A 2010-est viszont csak akkor tudják a jelzett módon beterjeszteni, ha a várakozásoknak megfelelőek lesznek a költségvetés bevételei. Lendvai Ildikó rámutatott, ma kétszázezer ember kap szociális segélyt, viszont a felük munkaképes. Ha lehetőséget adnánk nekik, dolgoznának - vélekedett a frakcióvezető

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.