BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Aki megbuktatta Gyurcsányt" - Fodor így akar bevonulni a történelembe?

Az SZDSZ új identitását magával Gyurcsány Ferenccel szemben próbálja felépíteni és Fodor Gábor úgy akar bevonulni a történelembe, mint akinek sikerült megbuktatnia a miniszterelnököt – idézi a Népszabadság az erdélyi Krónika szerdai vezércikkét.

A Krónika szerint az SZDSZ elmúlt hónapokban kifejtett tevékenysége alapján világosan körvonalazódott a jelenleg alig több, mint kétszázalékos támogatottsággal rendelkező párt túlélési stratégiája, amelynek értelmében az egyre népszerűtlenebb Gyurcsány-kabinettel, főként pedig magával Gyurcsány Ferenccel szemben próbálja felépíteni új identitását.

Most valóban megtörténhet, hogy bejön a stratégia - véli a szerző, aki szerint Fodor úgy akar bevonulni a történelembe, mint akinek sikerült megbuktatnia Magyarország Tisza István óta talán legnépszerűtlenebb miniszterelnökét. A forgatókönyv egyszerűnek tűnik: az SZDSZ bármilyen, Gyurcsány által bemutatott reformjavaslatra nemet mond nemcsak a televíziók kamerái előtt, hanem a parlamentben is.

Ez pedig a kisebbségi kormányzás teljes ellehetetlenüléséhez, és így kormányátalakításhoz vezet - teszi hozzá a Krónika vezércikkének szerzője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.