BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány a saját fizetéséről is szólt - Újabb javaslatok

Gyurcsány azzal nyitott, hogy sikerült végre megteremteni a pénzügyi stabilitást, és ez jól kiderül majd a beterjesztendő költségvetésből - tudósít az Index a Parlamentből.

A kormányfő két másik eredményre is büszke volt: az egyik az, hogy a szegények és a gazdagok között végre valahára zárult a gazdasági olló. A másik az, hogy javult hazánkban a vállalkozás szabadságát, ebben verjük nemcsak Szlovákiát, de Luxemburgot is.

Ami pedig a jövőt illeti, azért kell megegyezni, hogy épülhessen végre egy erős polgári Magyarország, mondta Gyurcsány Ferenc. Aki felismerte, hogy a miniszterelnök fizetésében az is benne van, hogy meg kell hallgatnia, mire kellene költeni még többet és többet a költségvetésből.

Gyurcsány arról is beszélt, hogy 20-40 ezerrel feljebb kell tornászni a bérüket. Mert anyagi biztonság az kell, ahogy szociális is. És épp ezért hangsúlyozta a kormányfő, nem lehet úgy építkezni, hogy elveszünk a mából (szociális rendszer) és beteszünk a jövőbe.

A járulék- és adócsökkentésről Gyurcsány szerint az lenne az erről folyó vita megoldása, ha a politika kiállna a nép elé, és megtárgyalná vele, hogy a járulékterhek egy százalékának csökkentéséért mekkora adóemelést hajlandó lenyelni.

Gyurcsány zárszavában a választókat bátorította, hogy merjenek kérdezni azoktól, akik meg szeretnék tőle kaparintani a kormányrudat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.