BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsányt feláldoznák az MSZP-SZDSZ tárgyalások oltárán?

A két volt koalíciós párt közötti tárgyalások Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondásához vezethetnek, amelyet az SZDSZ kérhet cserébe azért, hogy támogassa a szocialisták adó-, illetve költségvetési elképzeléseit - írja gyorskommentárjában Bartosz Pawlowski, a Toronto Dominion Bank londoni elemzője.

A szakértő úgy látja, hogy egyik párt sem szívesen megy bele az előrehozott választások kimenetelébe a népszerűségi felméréseken elért eredmények miatt – írja a Portfólió a Toronto Dominion Bank londoni elemzőjének cikke nyomán. Egy ilyen kimenetel ugyanis a Fidesz kormányzati hatalmát hozná. Bartosz meglátása szerint a fokozott politikai kockázatok további forintgyengülést hozhatnak (a következő ellenállás 240-nél van az euróval szembeni árfolyamban), illetve növekedhet az országkockázati prémium, növelve a hosszú államkötvények hozamát.

A Goldman Sachs elemzője arra számít, hogy Gyurcsány Ferenc várhatóan lemond, de ez csak a jövő év eleje körül lépne hatályba, azaz a költségvetés elkészítéséhez és elfogadtatásához, illetve Gyurcsány utódjának megtalálásához lenne még elegendő ideje a kisebbségi MSZP-kormánynak. Zsoldos István szerint politikai viharokban gazdag őszre számíthatunk, és 2010-ig a szakértői kormány lehetősége is felmerülhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.