BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MSZP: az SZDSZ csapdahelyzetben van

Az utolsó pillanatig összezár Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök mögött az MSZP parlamenti frakciója, amely a kormányfő részvételével ma ülést tart - írja a Népszabadság, melyet a Híradó idéz.

 A párt politikusai egyelőre elképzelhetetlennek tartják, hogy ne szülessen megállapodás a kormányfő Megegyezés című cselekvési tervéről a liberális párttal, noha az SZDSZ elnöke még szombaton is azt mondta: a héten egyetlen nap sem felel meg ahhoz, hogy lefolytassák a tárgyalásokat.

Az MSZP ennek ellenére már felállította a tárgyalócsoportot, amelyet a kormányfő vezet, s amelyben helyet kapott Szekeres Imre és Juhász Ferenc elnökhelyettes, Kiss Péter alelnök és Lendvai Ildikó frakcióvezető is.

A Népszabadság által megkérdezett, meg nem nevezett szocialista politikusok szerint az SZDSZ jelenleg csapdahelyzetben van, hiszen "olyan utcába terelte be magát, ahonnan arculatvesztés vagy pártszakadás nélkül már nem lehet kijönni".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.